200 milliós magyar támogatásból újult meg az ungvári színház

A Kárpátaljai KultúrKaraván elnevezésű magyar kormányprogram keretében korszerűsödött az ungvári Kárpátaljai Megyei Állami Ukrán Zenés-Drámai Színház teljes színpad-, fény- és hangtechnikája. A projektet Magyarország Kormánya közel 200 millió forinttal támogatta.

„Két hónappal ezelőtt jártunk itt, amikor bejelentettük, hogy a magyar kormány, ezen belül a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság miniszteri biztossága dr. Grezsa István vezetésével, támogatja a színház felújítását” – jegyezte meg Buhajla József, Magyarország ungvári főkonzulja – „Akkor azt az ígéretet tettük, hogy anyagi támogatást nyújtunk a teljes színpadtechnika megújítására, amit sikerült teljesítenünk. Lecserélték a színpad padlózatát, európai színvonalú fény- és hangtechnikát szereltek fel.”

Grezsa István videóüzenetben köszöntötte a megjelenteket. A miniszteri biztos elmondta: jó lett volna személyesen jelen lenni ezen az ünnepségen, de sajnos a két ország politikai viszonya ezt jelenleg nem engedi meg.

Azt remélem, hogy ez a beruházás nem csak a kultúrán keresztüli magyar és ukrán megértést, hanem egyúttal a magyar ügyeket is szolgálni fogja a határ mindkét oldalán” – fogalmazott a miniszteri biztos.

Forrás: KISZó

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek