2018: a szeretet éve lesz?

Az asztrológiában minden a változásról, és a helyzetekből adódó tanulás lehetőségéről szól. Míg az előző évben a Nap uralkodott, és az Uránusz felforgató hatása is erős volt, idén van esély arra, hogy az előző időszaknál nyugodtabb, boldogabb évünk legyen, hiszen ebben az évben a Vénusz befolyása lesz az legerősebb.

A Vénusz elsősorban a harmónia, a szeretet és a szépség bolygója. A Vénuszt a Jupiter után a legjobb hatású bolygónak tartják. Sok örömöt, kellemes érzéseket hozhat, s a szerelmi életünkre is pozitívan hathat. Segíthet leküzdeni a negatív gondolatainkat, általa jobban fogjuk tudni kezelni a nehezebb helyzeteket is.

Persze az éremnek mindig két oldala van. Megeshet az is, hogy valaki a Vénusz által hozott nyugalmas időszakban túlságosan elkényelmesedik, de ezzel csak ártunk magunkat. Jobban tesszük, ha inkább igyekszünk a mostani időszakban a harmóniára, szépségre helyezni inkább a hangsúlyt: tegyünk szebbé az otthonunkat, jártunk sokat kiállításokra, múzeumba! Ám arra figyeljünk, hogy ne váljunk túlzottan költekezővé; bár a kultúrára és a művészetekre áldozni némi luxus-érzetet nyújt, jobb mindig megtartani az egyensúlyt!

Mostantól figyeljünk oda jobban saját magunkra: a lelkünk szépségét is ápolni kell! Használjuk ki az egzisztenciálisan nyugalmasabb időszakokat arra, hogy a korábbi stresszelés helyett a kedvteléseinknek is hódoljunk végre!

Legyünk jobban figyelemmel a kapcsolatainkra: a Vénusz hatására együttérzőbbekké, toleránsabbá válhatunk, s ezt másoktól is viszontkaphatjuk. Így lesz mindenkinek egyre jobb a közérzete!

Ha a mindennapok apróságainak örülni tudunk, ha boldognak érezzük magunkat egy szép természeti jelenség láttán, vagy örömet okoz másokon segíteni, akkor válunk igazán Vénusz gyermekeivé, s még könnyebben megkapjuk a támogatását.

Legyen Önnek is boldog ez az esztendő!

Tihanyi-Konda Szilvia

 

Kapcsolódó cikkeink:

Hogyan tegyünk harmonikussá a környezetünket? – A Feng Shui szellemében

Mitől lesz harmonikus a párkapcsolatunk?

 

Képek forrásai:

http://i.dailymail.co.uk, https://cdn-images-1.medium.com

Vélemény, hozzászólás?