23 év börtönt kapott Piťo, a volt pozsonyi maffiavezér

A Bazini Speciális Büntetőbíróság keddi döntése értelmében jogerősen 23 év börtönre ítélték Juraj Ondrejčák alias Piťo, volt pozsonyi maffiafőnököt. Ondrejčák jelenleg már börtönben ül, ahogy a 13 évre ítélt Matej Šalaga alias Gaťa is.

Az ítéletet kedden hozta meg a taláros testület: Piťot Ľuboslav Velko meggyilkolásáért, Ján Takáč gyilkosságának megrendeléséért, valamint több más bűntettért ítélték el.

A bíróság tájékoztatása szerint az ítélet jogerős, az ellen nem lehet fellebbezni.

Mintegy 10 – közte gyilkosság, gyilkosságban való részvétel, bűnszövetkezeti tagság, megfélemlítés, jogosulatlan fegyverkezés bűntettével vádolták őket. A kiszabott fogság mellett, az áldozatok hozzátartozóinak többszázezres kártérítésére is kötelezték az elítélteket.

Peter Kysel ügyész a múlt év decemberben Piťoval megkötött vádalku értelmében 23 éves börtönbüntetést javasolt. Az akkori alku részeként 4 gyilkosságról – köztük a korábbi maffiavezető, Ján Takáč meggyilkolásáról is beszámolt Ondrejčák.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma| Pannon Hírnök

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek