245 fiatal meghalt a tűzben – Rockkoncerten csaptak fel a lángok

tűz rockkoncerten santa mariaban_Brazília

Szörnyű tragédia történt Brazília déli részén, Santa Maria városában. Egy szórakozóhelyen, ahol éppen koncerteket tartottak, tűz ütött ki, az eddigi beszámolók szerint kétszáznegyvenöt fiatal biztosan meghalt a tragédiában, és negyvenöt embert még kórházban ápolnak.

A hírek szerint a tüzet az okozta, hogy az egyik fellépő rockzenekar tűzijátékot is használt a koncert során, amelyből szikrák csaptak a plafonra. Mivel a hangszigetelés gyúlékony anyagból készült, pillanatok alatt lángra kapott, és a tűz nagyon gyorsan terjedt a szórakozóhelyen. A zömében fiatalokból álló közönség körében hamar pánik lett úrrá, sokan azért vesztették életüket, mert egymáson tapostak keresztül, miközben menekülni próbáltak. A legtöbben azonbanfüstmérgezés áldozatai lettek.

A szórakozóhely a tragédia idején közel sem volt zsúfolt, a kétezer ember befogadására alkalmas klubban mindössze 300-500-an tartózkodtak. Egyes hírek szerint a szórakozóhelynek csupán egyetlen kijárata volt, ez is nehezíthette a kijutást. Az első hírek még arról szóltak, hogy körülbelül kilencvenen vesztették életüket, azonban mostanra kiderült, hogy legalább kétszáznegyvenöt halottja van a tragédiának.

 

Hasonló cikkek