2,5 millió darab egyszer használatos védőmaszk érkezett Szlovákiába

Kedden 2,5 millió darab egyszer használatos védőmaszk, 50 000 darab teszt, 20 000 darab védőöltözet és 25 000 darab védőszemüveg érkezett Szlovákiába. A felszerelés egy részét magánvállalatok adományozták az országnak.

Az egészségügyi felszereléseket szállító, Kínából induló repülőgép kedden kora reggel landolt a prágai repülőtéren. A cseh-szlovák együttműködésnek köszönhetően a szállítmány egy része Szlovákiába érkezett. A belügyi tárca által vásárolt kétmillió darab egyszer használatos védőmaszkot a zólyomlipcsei (Slovenská Ľupča) központi raktárban helyezik el, innen szállítják tovább oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Kedden érkezik a J&T és az Energetický a průmyslový holding (EPH) nagyvállalatok adománya is: további félmillió védőmaszk, 50 ezer teszt, 20 ezer védőöltözet és 25 ezer védőszemüveg. A közeljövőben orvosi maszkok is érkezhetnek. A két vállalat összesen nyolcmillió eurót különített el Szlovákia és Csehország megsegítésére az új típusú koronavírus ellen folytatott küzdelemben.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek