25 oltási központ alakul Szlovákiában

Hétfőtől már beolthatják a szociális otthonok dolgozóit és a szociális terepmunkásokat, jelenleg azonban még csak 6 oltási központ közül választhatnak.

Az egészségügyi tárca jelezte, hogy azoknak a dolgozóknak van elsőbbsége, akik koronavírusos betegek diagnosztizálásával, gyógyításával és ellátásával foglalkoznak, ugyanakkor olyanok is kérhetik már az oltást, akik közvetett módon segítik ezeket a személyeket, mint például az egészségügyi szakokon tanulókat, akik tanulmányaik során kapcsolatba kerülnek páciensekkel, de olyan társaságok munkatársai is, akik takarítást végeznek a pácienseket ellátó kórházakban.

Jelenleg Pozsonyban 3 egyetemi kórházban (Ružinov, Kramáre, Ligetfalu/Petržalka), valamint a nyitrai, besztercebányai és kassai állami kórházakban működik oltási központ.

A dél-szovákiai régióban élő és dolgozó egészségügyisek a nagyvárosok (Pozsony, Nagyszombat, Nyitra, Besztercebánya, Kassa) mellett Komáromban, Léván, Losoncon, Rozsnyón és Nagymihályban találhatnak majd oltási központot.

Forrás: parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek