Rockzenészek alkotásaiból nyílt kiállítás

Magyar rockzenészek festményeiből, grafikáiból nyílt kiállítás a budapesti Rockmúzeumban. A most indult időszaki kiállítás augusztus 25-étől szeptember végéig látogatható.

A tárlaton olyan ismert alkotók, mint ef Zámbó István (Bizottság), Szigeti Edit (Generál, Gemini) vagy Wahorn András (Bizottság) munkái mellett a fiatal generáció alkotásai is helyet kaptak.

Az 1960-as években a rockzene kialakulásával kölcsönhatás indult el a különböző irányzatok, művészeti ágak között. A zene képi megjelenése egyre fontosabbá vált, a rock lázadása a lemezborítókon is megjelent – idézte fel a kiállítás megnyitóján Tarlós István főpolgármester. Mint mondta, az 1970-es években Magyarországon is megjelentek azok a rockzenészek, ak iknek a zene, mint kifejezési forma nem volt elég, és sok esetben a képzőművészet mellett más művészeti ágakban is maradandót alkottak.

A szeptember végéig látogatható bemutatón szerepelnek Benkő László (Omega), Vigyázó László (Bajtala trió), Jobbágy Dezső (Old boys), Takáts Tamás (Karthago), Kovács József (Atlantis), Dolly (Dolly Roll), Környei Attila (R-Go), Vojnics Attila (Palermo Boogie Band), Horvát Attila, Kiss Lajos (Mercur), Szilárdi Béla (Pannonia), Tikász Sándor (Mercur) festményei, grafikái, albumborítói is.

Egy érdeklődő a magyar rockzenészek festményeiből, grafikáiból nyílt kiállítás megnyitóján a budapesti Rockmúzeumban 2016. augusztus 25-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Egy érdeklődő a magyar rockzenészek festményeiből, grafikáiból nyílt kiállítás megnyitóján a budapesti Rockmúzeumban 2016. augusztus 25-én. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

A Rockmúzeumot 2014 februárjában nyitották meg Budapesten, az angyalföldi RaM Colosseumban. Az állandó kiállításon a hatvanas évek elejétől mutatják be a magyar rockzene történetét korabeli plakátok, fotók, hangszerek, zenészrelikviák segítségével.

Kép és szöveg: MTI

Nyitókép: Tarlós István főpolgármester beszédet mond a magyar rockzenészek festményeiből, grafikáiból nyílt kiállítás megnyitóján a budapesti Rockmúzeumban. Jobbról Kelemen András, a múzeum ügyvezető elnöke. (MTI Fotó: Mohai Balázs)


Hasonló cikkek