286 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

286 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – olvasható az Országos Rendőr-főkapitányságtáájéékoztatójáában.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 59, szombaton 104, vasárnap 95 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román határszakaszon 28 embert fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 689 határsértőt tartóztattak föl, és kísértek vissza. A megelőző héten – május 25-étől 31-éig – ez a szám 598 volt. A román határszakaszon 51 embert fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt nyolc gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

ÚJABB ILLEGÁLIS MIGRÁNSOK CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBEN Szeged külterületén 2 férfit fogtak el a rendőrök. A járőrök 2020. június 8-án 4 óra 30 perckor 2 határsértőt tartóztattak fel. Ellenőrzésük során a férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

ALVÁZRA KAPASZKODVA 2 külföldi férfi próbált így Magyarország területére bejutni. A Csongrád-Csanád megyében a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2020. június 8-án 2 óra 40 perckor egy észak-macedón honosságú kamion vezetője. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a jármű alvázára 2, magát szíriai állampolgárnak valló férfi felkapaszkodott, és úgy próbált meg hazánk területére jogellenesen bejutni. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

ILLEGÁLIS MIGRÁNSOKAT TARTÓZTATTAK FEL BARANYÁBAN Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Kölked térségében. A rendőrök 2020. június 7-én 22 óra 32 perckor hét illegális migránst tartóztattak fel Kölked közelében. Az elfogott férfiak szír állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.

ILLEGÁLIS MIGRÁNSOK BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN Újabb határsértőket tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántó térségében. A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2020. június 7-én 20 óra 45 perckor Hercegszántó térségében 7 külföldit tartóztattak fel, akik szír és palesztin állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

IRAKI HATÁRSÉRTŐ ÁSOTTHALOMNÁL Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalom közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik. A járőrök 2020. június 7-én 17 óra 20 perckor egy határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzése során a férfi iraki állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránst visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

ILLEGÁLIS MIGRÁNSOK BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN Négy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántó térségében. A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2020. június 7-én 13 óra 30 perckor Hercegszántó térségében 4 külföldit tartóztattak fel, akik iráni állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

ILLEGÁLIS MIGRÁNSOK BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN Újabb határsértőket tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántó térségében. A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2020. június 7-én 15 órakor Hercegszántó térségében 9 külföldit tartóztattak fel, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

PALESZTIN HATÁRSÉRTŐ RÖSZKÉNÉL Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik. A rendőrök 2020. június 7-én 12 óra 35 perckor egy szerb honosságú tehergépkocsiban egy határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Ellenőrzése során a férfi palesztin állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránst visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

HÁROM SZÍR HATÁRSÉRTŐ KISZOMBORNÁL Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket. A járőrök 2020. június 7-én 7 órakor három határsértőt tartóztattak fel Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

ILLEGÁLIS MIGRÁNSOKAT FOGTAK EL BARANYÁBAN Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Siklós térségében. A rendőrök 2020. június 7-én 6 óra 40 perckor három illegális migránst tartóztattak fel Siklós belterületén. Az elfogott férfiak palesztin állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.

MAROKKÓI HATÁRSÉRTŐ RÖSZKÉNÉL Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték. A határsértő 2020. június 7-én 3 óra 50 perckor egy tehergépkocsi alvázára felkapaszkodva próbált bejutni az országba Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljánál. Az ellenőrzés során a férfi marokkói állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránst visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrség friss határrendészeti híreit IDE kattintva éri el.

MTI / police.hu


Hasonló cikkek