A személyes gua szám jelentése a Feng Shui rendszerében

A kínaiak élethez való hozzáállását áthatja a természet erőit tisztelő megközelítés. Sorozatunk előző részében tárgyaltuk az elemek típusjegyeit, most pedig megtudhatja azt is, hogy az elemek felosztása szerint Ön melyik csoportba tartozik.

A gua szám kiszámítása nem bonyolult, viszont eltér nemek szerint. Nők esetében a születési év utolsó két számjegyét addig kell összeadni, amíg egyjegyű számot nem ad ki. Ehhez adjunk hozzá 5-öt. Férfiaknál az egyjegyű számot viszont 10-ből ki kell vonni.  Mivel a kínaiak holdévben számolnak, a február 4-e előtt születetteknek az előző évet kell számításba venni. Ha 5 jött ki, ezt nem vehetjük figyelembe. Ilyenkor a nők a 8-as számot, férfiak a 2-es számot vegyék alapul.

feng shui - elemek

Az 1-es gua számhoz tartozó személyeknek rengeteg az energiájuk, művészi készség, írói véna sem ritka, mivel nagyon kreatívak.

A 2-es gua számúaknál hangsúlyt kap a földdel kapcsolatos munka. Szelídség, segítőkészség, jó munkabírás jellemzi őket. A legjobb társ válhat belőlük.

A 3-as gua számúak eleme a fa. Nyitott, extravagáns, vagy szokatlan különleges dolgokkal veheti körbe magát, akinek ez a száma.

A 4-es gua számúak ugyancsak a fa elemhez tartoznak. Az érzelmek fontosak a számukra. Általában jó szervezők, egyszerre több dologgal tudnak foglalkozni.

Az 5 gua számúak föld jegyűek. Akinek ez a száma, igényli a sok információt, mindent tudni akar és ő irányítana: minden úgy legyen ahogyan ő akarja, de közben sértődékeny is.

A 6-os gua számú fémes jelleggel bírnak. Gyakori köztük a vezető típus. Véleményükön  nehezen változtatnak, hagyománytisztelők, igazságérzetük fejlett, nagyon családcentrikusak.

A 7-es számú – szintén fém típusú – egyén jellemzői: szabad, független, nehezen kötelezi el magát, szereti az élet nyújtotta örömöket élvezni, társaságkedvelő.

A 8-as gua számú – föld jellegű – egyén jellemzői: nagy munkabírású, józan logikával rendelkezik, sok tapasztalatot gyűjt, melyekből a tanultakat felhasználja, megbízható.

A 9-es gua számúak a tűz elemhez tartoznak. Ebből következik, hogy életvidámak, energikusak, gyors gondolkodásúak. Általában jellemző még rájuk a, harciasság és bátorság, esetleg az agresszió is.

Témához kapcsolódó cikkeink:

Hogyan kapcsolódnak össze a számok és jellemek a Feng Shuiban?

Az elemek egyensúlya

Lakberendezés a Feng Shui és a gazdagodás szellemében

Hogyan segíthet lakásunk harmonikusabb kialakításában a bágua térkép?

Képek forrásai: http://www.care2.comhttps://lh6.googleusercontent.com


Hasonló cikkek