3 év 6 hónap a kőbányai futónő támadójának

A vád szerint az éjjeli órákban támadt egy futó nőre egy férfi; a bíróság jogerősen három év hat hónapra ítélte, csökkentve a büntetés tartamát, az ügyészség fellebbezése alapján azonban fogház helyett börtön fokozatot állapított meg.

A vádirat szerint a vádlott, egy 37 éves férfi, 2018. október 14-én az éjjeli órákban a X. kerület, Jászberényi úton követni kezdte az arra futó nőt, megtámadta és szexuálisan bántalmazta.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat, és őt halmazati büntetésként – figyelemmel az úgynevezett abortív patológiás részegségre is – négy év hat hónap fogházbüntetésre, valamint öt év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be a szabadságvesztés súlyosítása és börtön fokozat megállapítása iránt, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be jogorvoslatot.

A másodfokon eljáró Fővárosi Főügyészség a súlyosításra irányuló fellebbezést fenntartotta.

A Fővárosi Törvényszék a kétirányú fellebbezések alapján eljárva a büntetést három év hat hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra enyhítette, a szabadságvesztés végrehajtási fokokozatát azonban az ügyészi fellebbezésnek megfelelően börtön fokozatra súlyosította.

ugyeszseg.hu

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek