3 fronton is komoly sikereket ért el az ukrán haderő

3 fronton is komoly sikereket ért el az ukrán haderő. Az északi Harkiv és a déli Herszon megyékben újabb településeket szabadítottak fel az ukrán csapatok, míg Pavlo Kirilenko Donyeck megyei kormányzó a Telegramon tudatta: Liman városban kedden hivatalosan is felvonták az ukrán zászlót. Ezzel a korábban megszállt 4 régióból már sehol sem kizárólagos az orosz befolyás.

 

,,Több tucat falut megszabadítottunk az orosz álnépszavazástól” – számolt be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki jogilag semmisnek nyilvánította Vlagyimir Putyin rendeleteit. Ezek a Krím, a szakadár donyecki és luhanszki “népköztársaságok”, valamint a herszoni és a zaporizzsjai megszállt területek Ukrajnától való elszakadásáról szóltak.

 

Washington újabb, ezúttal 625 millió dolláros hadászati segélyről döntött

 

Eközben Washington egy újabb, ezúttal 625 millió dolláros hadászati segélyről döntött. Ennek értelmében a fronton már bevált fegyvereket fognak szállítani Ukrajnának.

Elkél a segítség, hiszen az oroszok az elmúlt napokban lebombáztak egy elektromos elosztóállomást és egy harkivi gyárat is. A frissen behívott katonák pedig már gyakorlatoznak a szakadár donyecki régióban. A Kreml 300 ezer fővel tervezi növelni a hadsereget, de a védelmi minisztérium azt ígéri, hogy csak a harcászati tapasztalattal rendelkező férfiakat fogják besorozni.

Forrás: euronews.com

Nyitókép: Felszabadító ukrán katonák / euronews.com

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek