30 éve alakult meg a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség

Ma azoknak a pedagógusoknak a tevékenységét is méltatják, akik harminc éven át tették a dolgukat a kárpátaljai magyar oktatásban, az iskolákban a gyerekekért. A KMPSZ az ő munkájukat igyekezett segíteni – fogalmazott az évforduló alkalmából tartott ünnepségen Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke.

Köszönet mindenkinek, aki ebben a munkában részt vett, mert a KMPSZ nem más, mint a pedagógusok összessége. Az ő nevükben is köszönetet mondok azoknak, akik hozzájárultak felvállalt projektjeink megvalósításához. Elsősorban a magyar államnak, és a sok ismeretlen magyar adófizetőnek” – hangsúlyozta a szövetség vezetője.

Bocskor Andrea videóüzenetben köszöntötte a közösséget. Az EP-képviselő kifejtette: a pedagógusszövetség mára Kárpátalja minden magyar nyelvű oktatási intézményében jelen van, s nemcsak a tömbmagyarság által lakott településeken, hanem a szórványban is. A KMPSZ lelkiismeretes munkájának köszönhetően ma a kárpátaljai magyar pedagógusok mögött magas szintű érdekképviselet áll.

Szintén videóüzenetben fejtette ki gondolatait Potápi Árpád János, a nemzetpolitikai államtitkárság államtitkára és dr. Grezsa István miniszterelnöki biztos is.

– A KMPSZ három évtizedes mindennapi munkáját a Kárpát-medence magyarsága is ismeri, és elismeri – kezdte ünnepi köszöntőjét Bacskai József. Az ungvári főkonzulátus főkonzulja szólt a magyar–ukrán kapcsolatokról. Mint mondta, sajnos az utóbbi években nem jól alakultak ezek a kapcsolatok, ám a magyar diplomácia azt szeretné, ha az együttműködés mihamarabb visszatérne a kölcsönös tisztelet talajára.

Az eseményen üdvözlő beszédek után, több pedagógus részesült elismerésben.

Ha értékesnek ítéli a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon

Ha értékesnek ítéli a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek