30 nappal a hazaérkezés előtt is már be lehet regisztrálni a szlovák eHranica alkalmazásba

Az eHranice oldalra akár 30 nappal a Szlovákiába érkezés előtt is már regisztrálni lehet. A határrendszer kapcsán Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztériuma szóvivője egyértelművé tette, hogy Szlovákiába érve mindenki köteles regisztrálni az eHranica alkalmazásba, majd ezt követően elektronikus vagy papíralapú regisztrációval a visszatéréskor a határon ezt bizonyítaniuk kell.

Regisztrálni a www.korona.gov.sk/ehranica/ oldalon lehet.

Az eHranice űrlap akár 30 nappal Szlovákiába való visszatérés előtti kitöltése, lehetővé teszi a kötelező regisztrációt a külföldre utazás előtt, például nyaraláskor. Ugyanakkor ez segít azoknak az utasoknak, akiknek nincs okostelefonjuk vagy más szükséges eszközük, mobil eszközük. Így távozás előtt otthonukban regisztrálhatják magukat, és még a kiutazás előtt kinyomtathatják a regisztráció visszaigazolását, vagy segítséget nyújthatnak a hozzátartozóiknak a regisztráció során.

Eliášová nyilvánvalóvá tette, hogy a határrendszernél mindegy, hogy a Szlovák Köztársaság területére belépő személy csak a határ menti községben vásárolt-e, vagy külföldön töltötte a nyaralását. Az is mindegy, hogy az illetőt beoltották-e, van-e negatív tesztje, vagy legyőzte-e a COVID-19-et.

A karantén alóli mentességet azonban a regisztráció során lehet kérni, ha az illető megfelel a fenti feltételek egyikének – tette hozzá.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek