35 órás maratoni tarolás Galántán

Immáron 13. zajlott le a külföldön is népszerű mátyusföldi tarolás, a galántai nemzetközi tekemaraton, mely 2006-ban 24 órás tarolásként rajtolt el, s a sorozatos szlovák csúcsjavítások után 2010-ben párját ritkító eredményével (75 óra 1 perc és 42 másodperc, 324 tekéző) a Guiness-rekordok könyvébe is bekerült.

A J&R Digital névre keresztelt megmérettetésen egyéniben férfiak és nők mérik össze tudásukat. „A versenykiírás alapján maratoni tarolásunk péntek délben tizenkét órától szombat este hétig tartott. Ez egyébként non-stop harmincöt óra tarolást jelent. A résztvevőkre, ők a világhálón nevezhettek, egyenként százhúsz dobás vár. Eddig Csehország, Magyarország és Szlovákia képviseletében összesen 120-an jelentkeztek.” – tájékoztatott Karol Kaigl, a galántai tekeklub elnöke.

A házigazdák tekézői egy héttel ezelőtt Budapesten a galántaihoz hasonló viadalon tesztelték formájukat. „Nem csupán szervezésből szerettünk volna jelesre vizsgázni. A férfiak és a nők egyéni versenyének első 3 helyezettjét serleggel díjaztuk, az abszolút győztes jutalma vándorserleg, és az összes résztvevő szuvenírrel távozott a megmérettetésről. Tavaly a fődíjat a nagymagyariak kiválósága, Varga Tibor nyerte el 612 fát eredményező produkciójával.” – zárta mondandóját a főszervező.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek