Játszadozó gyerekek törték össze a Disney kastélyról mintázott üveg szobrot

A 20 millió forintra becsült, több mint 60 kilogrammos szobor körülbelül 500 órájába telt az Arribas testvérpárnak elkészíteni. A Hamupipőke kastélyról mintázott csodálatos üvegalkotást 2016-ban ajándékozták a Sanghaji Üvegmúzeumnak.

A kiállítótérben játszadozó, egymást kergető gyerekek figyelmetlenségből nekiütköztek a kastélyt védő üvegvitrinnek, amely nem teljesen tudta megvédeni a szobrot. A kár jelentős, habár a múzeum jelenleg még nem fedte fel mértékét, annyit tudni lehet, hogy az üveg kastély főtornya letörött, és többi része is különböző mértékben sérült.

Bár a gyerekek megbánták tettüket, az internetezők köréből komoly támadás éri a szülőket, több kommentelő is elvárná, hogy pénzben térítsék meg a művet ért károkat.

A múzeum reméli, hogy az Amerikában élő alkotók segíteni tudnak a helyreállításban, azonban a koronavírus miatt továbbra fennálló utazási korlátozások késleltetik a helyreállító munkák megkezdését.

A múzeum így jelenleg csak annyit tud tenni, hogy elnézést kér a látogatóktól amennyiben a kastély sérült állapota negatívan érintené műélményüket, azonban a jelenlegi látvány talán arra is emlékeztető, hogyan is viselkedjünk a múzeumban, mennyire körültekintően közelítsük meg a kiállítások darabjait.


Hasonló cikkek