A turizmust tekintve a belföldi piac erősödik

A járványhelyzet miatt továbbra is a belföldi piac erősödik a turizmust illetően: a járvány sújtotta iparág a telített nyári szezon hosszabbításával biztonságos élménylehetőségeket nyújt ősszel.

A Magyar Nemzetnek a Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Rasztovits Dávid kifejtette: ha az emberek nem mehetnek külföldre, várhatóan újra a magyarországi pihenőhelyeket és a tematikus programokat részesítik majd előnyben a hosszú hétvégéken, az iskolai szünetekben. Ezzel az előző évek trendjeihez képest magasabb foglalási arány és szobakihasználtság jelentkezhet az ősz folyamán.

Többször elhangzott az elmúlt időszakban, hogy ennyi embert nagyon régen láttak a Balaton partján vagy a fürdővárosokban, illetve korábban kevésbé látogatott vízpartokon is. A vezérigazgató szerint a megszokottnál fokozottabb utószezoni keresletre érdemes mielőbb felkészülniük a szolgáltatóknak, mivel térségenként versenyelőnyt jelenthet az alkalmazkodó közeg.

A vezető azt is elmondta, hogy a vállalkozók mellett a vendégek is teljesen új helyzettel találkozhatnak ősszel, amikor például a kedvenc éttermükben kell órákat várniuk a megszokottól eltérő működésben, vagy éppen a bejáratott szálláshelyen nincsen elérhető szabad szoba. Rasztovits Dávid szerint megfelelő válasz lehet, ha a szolgáltatások színvonalát egységesen tovább fejlesztik, az országban bővül és korszerűsödik a turisztikai kínálat.

Ha ezekre a tényezőkre érdemben figyelünk, a belföldi turizmus térnyerése nemcsak időszakos pozitív hozadéka lehet a pandémiának, hanem középtávon is irányt adhat a kilábalás felé – fűzte hozzá a szakember.

Rasztovits Dávid hangsúlyozta, ha az emberek nem mehetnek külföldre, várhatóan újra a magyarországi pihenőhelyeket és a tematikus programokat részesítik majd előnyben a hosszú hétvégéken, az iskolai szünetekben. Ezzel az előző évek trendjeihez képest magasabb foglalási arány és szobakihasználtság jelentkezhet az ősz folyamán.

Többször elhangzott az elmúlt időszakban, hogy ennyi embert nagyon régen láttak a Balaton partján vagy a fürdővárosokban, illetve korábban kevésbé látogatott vízpartokon is. A Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatója szerint a megszokottnál fokozottabb utószezoni keresletre érdemes mielőbb felkészülniük a szolgáltatóknak, mivel térségenként versenyelőnyt jelenthet az alkalmazkodó közeg.

A vezérigazgató elmondta, hogy a vállalkozók mellett a vendégek is teljesen új helyzettel találkozhatnak ősszel, amikor például a kedvenc éttermükben kell órákat várniuk a megszokottól eltérő működésben, vagy éppen a bejáratott szálláshelyen nincsen elérhető szabad szoba. Rasztovits Dávid szerint megfelelő válasz lehet, ha a szolgáltatások színvonalát egységesen tovább fejlesztik, az országban bővül és korszerűsödik a turisztikai kínálat.

Ha ezekre a tényezőkre érdemben figyelünk, a belföldi turizmus térnyerése nemcsak időszakos pozitív hozadéka lehet a pandémiának, hanem középtávon is irányt adhat a kilábalás felé – fűzte hozzá a vezérigazgató.


Hasonló cikkek