4 év 6 hónap letöltendő fogházra ítélték a kőbányai futónő támadóját

A vád szerint az éjjeli órákban támadt egy futó nőre egy férfi; a bíróság 4 és fél év fogházra ítélte, az ügyészség súlyosításért fellebbez.

A vádirat szerint a vádlott, egy 37 éves férfi 2018. október 14-én az éjjeli órákban a X. kerület, Jászberényi úton követni kezdte az arra futó nőt azzal a céllal, hogy szexuálisan bántalmazza.

Amikor a férfi utolérte a sértettet, tarkón ütötte, majd megragadta, és húzni kezdte magával. A kitartóan ellenálló sértettet a vádlott ismételten, többször megütötte, majd szexuálisan bántalmazta. A sértettet időközben keresni kezdte a férje, aki, amikor meglátta a bántalmazást, azonnal felesége védelmére kelt. A támadó ezután elmenekült a helyszínről, azonban a rendőrök rövid időn belül azonosították, majd pár órán belül elfogták. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat, és őt halmazati büntetésként – figyelemmel az úgynevezett abortív patológiás részegségre is – 4 év 6 hónap fogházbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész fellebbezést jelentett be a szabadságvesztés súlyosítása és börtön fokozat megállapítása iránt. A vádlott és védője enyhítésért jelentett be jogorvoslatot.

A bíróság – ügyészi indítványra – fenntartotta a vádlott bűnügyi felügyeletét.

A címlapfotó illusztráció, RTL Klub archív.


Hasonló cikkek