Győrváron nagyszabású iskolafejlesztésbe kezdenek

Liftet kapnak a általános iskolások.

Több mint 940 millió forint hazai és uniós forrásból újul meg és bővül 2021 végéig a győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola – közölte a Szombathelyi Tankerületi Központ az MTI-vel. A Vas megyei község iskolájában a fejlesztés részeként megépül egy csaknem 800 négyzetméter alapterületű tornacsarnok öltözőkkel, szertárral, orvosi helyiséggel, valamint több új tanteremmel is bővül az iskola – áll a közleményben.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban meghirdetett Iskola 2020 elnevezésű, a hátrányos helyzetű térségekben a minőségi oktatás megteremtéséért meghirdetett pályázaton a Szombathelyi Tankerületi Központ még 548,9 millió forintos támogatást nyert el 2017-ben a győrvári iskola infrastrukturális fejlesztésére. Az összeghez a kormány 396,4 millió forint többlettámogatást ítélt meg.

A fejlesztésnek köszönhetően részben felújítják a régi iskolaépületet, 75 négyzetméteres művészeti szaktantermet alakítanak ki, a háromszintes új, akadálymentesített, lifttel ellátott épületrész lépcsőházi blokkal kapcsolódik majd a régi épülethez. Hozzátették: a projekt 26,6 millió forint értékű eszközbeszerzést is tartalmaz, bútorokat, informatikai és sporteszközöket, valamint a természettudományi labor kialakításához szükséges felszereléseket is beszerez a tankerület.

 

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek