43 perc, 17 illegális migráns, 2 embercsempész

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai egymástól 30 kilométerre, Pörbölyön és az M9-es autóúton ellenőrizték a két, illegális migránsokat szállító járművet.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2020. február 2-án néhány perccel egy óra előtt Pörbölyön ellenőriztek egy cseh rendszámú személygépkocsit. Az egyenruhások igazoltatták az autó sofőrjét, egy 26 éves cseh férfit és öt, a járműben tartózkodó személyt, akik szírnek vallották magukat. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Pörbölytől 30 kilométerre – 1 óra 40 perckor – az M9-es autóúton állítottak meg egy lengyel rendszámú Fiat Ducato típusú kisteherautót a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei. A rendőrök ellenőrizték a 40 éves grúz sofőrt, majd a jármű rakterét, ahol tizenkettő, magát szírnek valló férfi tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

police.hu


Hasonló cikkek