5 idézet, ami erőt ad az újrakezdéshez

Az újrakezdéshez soha nincs késő. Járj akár a húszas éveid elején, akár a nyugdíjas éveidben, bármikor csinálhatsz egy hátraarcot, és elkezdheted építeni vadonatúj életedet, ugyanis

„Minden reggel újrakezdés, minden reggel új világ.”
(Lucy Maud Montgomery)

Ha sok kudarc ért életed folyamán, ha többször bántottak, mint szerettek, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy

„Akkor vagy igazán szabad, ha azt, amit vállaltál, meg tudod tenni, és a kudarcok, sérelmek után sem a gyűlölet, a harag uralkodik a szívedben, hanem az újrakezdés lelkülete, a szeretet és a jóság.”
(Böjte Csaba)

Ha úgy érzed, „öreg vagy te már ahhoz, hogy mindent elölről kezdj”, Belső Nóra pszichiáter alábbi gondolata kifejezetten neked szól:

„A nehézségek ellenére hiszek abban, hogy a mai negyvenesek mentálisan és testileg is alkalmasak arra, hogy új életet kezdjenek, nem kell feltétlenül lehúzni a rolót a negyvenedik gyertya elfújása után.”

És bizony, sokszor a legnehezebbnek tűnő megoldás egyben a legkézenfekvőbb is:

“Az élet olyan, mint a mellény: ha rosszul gombolta az ember, hiába keresi rajta a hibát. Ki kell gombolni végig az egészet, és kezdeni elölről.”
(Wass Albert)

Úgy érzed, nem teljes az életed? Boldogtalan vagy? A legszívesebben kiszaladnál a világból? Az év első hónapja tökéletes időszak arra, hogy leszámolj az eddigi kudarcaiddal, és elkezdj építeni valami jobbat, valami szebbet, egy teljesen új életet. Merj újrakezdeni!

„Soha sem késő – sosem késő újrakezdeni, és soha nincs késő boldognak lenni.”
(Jane Fonda)


Hasonló cikkek