5000 eurós fejlesztés a gútai dzsúdóklubban

Szlovák Dzsúdószövetség támogatásának köszönhetően új dzsúdószőnyeget kapott a JKG.

Lassan ötvenéves történelme van a dzsúdónak Gútán, hosszú évtizedekig a helyi II. Rákóczi Ferenc általános iskola tornatermében készültek a Judo Klub Gúta (JKG) versenyzői. Aztán 2011-ben a település önkormányzatának köszönhetően a városháza addig használaton kívüli emeleti helyiségei kerültek az egyesület kezelésébe. Akkor pár hónap alatt a szponzoroknak, az összefogásnak, illetve rengeteg munkának köszönhetően sikerült kialakítani, valamint felújítani a terem helyiségeit.

A dojo tagjai tudták, hogy új helyükre vigyázniuk kell, illetve meg is becsülték azt, így ez a hozzáállás vezethetett el odáig, hogy az elmúlt csaknem 10 év alatt sokak segítségével folyamatosan korszerűsítettük az edzőtermet, javítottunk a felszereltségén” – mondta Kárpáty Ernő, az egyesület vezetője.

A 2020-as évben lényegében felkerült a jelképes korona a klubra, hiszen az erősítőterem mellett az öltözők és a mellékhelyiségek is európai színvonalúvá váltak, ám a legnagyobb és leglátványosabb újítás a küzdőfelület cseréje volt. A szervezet 196 négyzetméternyi dzsúdószőnyeget ajándékozott a JKG-nek tavaly decemberben.

Helyet adnak a Contendo MMA & Brazilian Jiu-jitsu klub sportolóinak is.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek