54-re emelkedett a fertőzöttek száma Szlovákiában

10 új diagnosztizált fertőzöttje van a koronavírusnak Szlovákiában, így ezzel 54-re emelkedett a betegek száma – jelentette Peter Pellegrini (Smer) leköszönő kormányfő azzal, hogy további szigorításokról dönthetnek a kormány vasárnapi rendkívüli ülésén.

Hétfőtől már nemcsak Pozsonyban, de Besztercebányán és Kassán is végeznek koronavírusteszteket, ezért Peter Pellegrini (Smer) leköszönő kormányfő szerint a következő napokban megnövekedhetet a diagnosztizált betegek száma.

A kormány vasárnapi, rendkívüli ülésén fontolóra vették, hogy nemcsak a bevásárlóközpontokat, de az összes üzletet bezárják – kivételt képeznek az élelmiszerboltok, drogériák, valamint a gyógyszertárak – mondta a TA3 műsorában Pellegrini. Valószínűleg korlátozzák majd az éttermek üzemidejét is, így azok csak ebédidőben nyithatnak ki.

Pellegrini elképzelhetőnek tartja, hogy a pozsonyi városi közlekedési járműveken is bevezetik, hogy az utasoknak kötelező lesz eltakarni az arcukat. Nem feltétlenül szájmaszkkal, lehet az sál vagy kendő is. „Ne legyenek illúzióink azt illetően, hogy a 14 nap elteltével Szlovákia visszatér a megszokott kerékvágásba.” – mondta a jelenlegi kormányfő.

Pellegrini egyeztetett a pozsonyi Incheba vásárcsarnok tulajdonosaival arról, hogy szükség esetén ott kezeljék a betegeket. Hozzátette: egyelőre elég kapacitással rendelkeznek a kórházak is.

A kormányfő szerint egyik szlovákiai fertőzött állapota sem kritikus. A délutáni kormányülésen arról is döntenek majd, miként kezelik a vírus esetleges felbukkanását a romatelepeken.

Pellegrini az RTVS műsorában arról beszélt, hogy a vírus az ország valamennyi régiójában már felütötte a fejét. A tíz újonnan diagnosztizált fertőzöttek közül három személy van Trencsénben, továbbá egy-egy beteg Besztercebányán, Nagyszombatban és Turócszentmártonban. Két fertőzöttet Pozsonyban diagnosztizáltak.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek