575 gyorshajtó Szolnok megye útjain

Avatar

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai az elmúlt heti ellenőrzéseik során több száz gyorshajtó jelent meg a rendőrség traffipaxai előtt.

Az elmúlt héten 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a hatóság tudomására. A balesetekben 3 alkalommal haladt le az úttestről a sofőr, ebből 1 gépjárművezető nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedett.

Az elmúlt héten a balesetekben összesen 4 személy sérült meg, akik nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

„Tapasztalataink szerint, a gépjárművezetők az álló helyzetben sebességet mérő rendőrautó közelében betartják a szabályokat és a sebességhatárokat, majd azon túlhaladva gyorsítanak. Helytelen közlekedési magatartás, hogy az előírásokat csak a rendőrök jelenlétében tartják be a sofőrök. Nagyon fontos, hogy tudatosuljon a közlekedőkben a tény, miszerint a sebességtúllépés növeli a balesetek bekövetkezésének esélyét és a sérülések súlyosságát.”

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen végeznek méréseket olyan helyeken, ahol a sebességtúllépés miatt fokozott a balesetveszély.

„Kérjük a közlekedőket, hogy legyenek figyelemmel a megváltozott időjárási és útviszonyokra! A karácsonyi időszakban többször nehezítette a közlekedést az esőzés, sőt a havaseső, ami az úttestet csúszóssá tette, ezért különösen az útkanyarulatokban fokozottan ügyeljünk az óvatos, megfontolt haladásra és tartsunk nagyobb követési távolságot az előttünk haladó járműtől. Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!”

police.hu


Hasonló cikkek