6 év 6 hónap a bódult állapotban autózó kábítószer-kereskedőnek

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta a Szekszárdi Törvényszék elsőfokú ítéletét annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki Tolna megyében rendszeresen kereskedett kábítószerrel, valamint Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert is értékesített, illetve gépkocsiját kábítószer hatása alatt vezette.

Az ítélet szerint a vádlott 2018 és 2019–ben egy Tolna megyei településen rendszeresen értékesített ismeretlen forrásból beszerzett marihuánát és amfetamint, amelyből 200.000,- forintot meghaladó jövedelemre tett szert. Egy alkalommal olyan teljesítményfokozó szereket is eladott, amelyek hazai forgalmazása tilalmazott. A vádlott ezen felül 2019 márciusában a 6-os számú főúton kábítószer-fogyasztásból eredő bódult állapotban vezette gépkocsiját.

Az elsőfokon eljárt Szekszárdi Törvényszék a vádlottat – a váddal egyezően – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, egészségügyi termék hamisítása bűntettében, valamint bódult állapotú járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek, ezért hat év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a védő a bűncselekmény eltérő minősítése és a büntetés enyhítése végett jelentett be fellebbezést. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyása iránt nyújtott be indítványt a Pécsi Ítélőtáblához.

A Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek