600 %-os túlárazás! – Ismét a mohi atomerőműben razziázik a NAKA

A mohi (Mochovce/Lévai járás) atomerőmű területének több pontján, valamint Pozsonyban tart “Tűz” („Požiar“) fedőnéven razziát a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) ELEKTRO elnevezésű csoportja. A nyomozás az erőmű 3. és 4. blokkjának évek óta húzódó befejezésével függ össze.

A NAKA rendőrei bizonyítékokat foglalnak le különösen súlyos csalás és idegen vagyon hűtlen kezelésével kapcsolatos bűncselekményekkel összefüggésben.

A bűncselekmény tűzjelző-rendszerek, komponensek, berendezések beszállításával és az erőmű üzemeltetésével kapcsolatos munkálatokkal áll kapcsolatban. A vizsgálat eddigi eredményei szerint, a gyanúsítottak az eredeti szerződéshez csatolt mellékletek révén fokozatosan túlárazták az elvégzett munka és leszállított berendezések árát – így a megegyzett 3,9 millió eurós ár a jelenlegi 25 millió euróra kúszott fel. Ez több mint 600 %-os túlárazást jelent.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek