710 milliós pénzmosás

A budapesti nyomozók befejezték annak a három férfinak az ügyét, akik feltörték több egymással üzleti kapcsolatban álló külföldi cég elektronikus levelezését.

A nyomozás adatai szerint egy 32 éves és egy 36 éves szokolyai férfi, valamint társuk a 36 éves budapesti D. János 2015. november 18. és 2015. december 22. között három gazdasági társaságot és egy magánszemélyt tévesztett meg olyan módon, hogy feltörték az egymással üzleti kapcsolatban álló cégek elektronikus levelezését. Ezek után magukat partnerként kiadva küldtek egy hamis e-mailt, amelyben jelezték, hogy a további fizetési kötelezettségeiket az általuk megadott bankszámlaszámra utalják. A számlaszám egy magyar gazdasági társasághoz tartozott és az átutalásokat követően az elkövetők az összeg egy részét készpénzben felvették, a másik részét pedig tovább utalták, majd onnan vették fel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói 2016. október 18-án D. Jánost és társait többek között pénzmosás, valamint közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A három férfi a bűncselekmények során több mint 710 millió forinthoz jutott hozzá, amelyből a nyomozók közel 520 millió forintot lefoglaltak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.


Hasonló cikkek