8 motiváló idézet, ami segít abban, hogy elérd a céljaidat

Ha nincs meg benned a lelkesedés, vagy ha az elhatározás megvan, de félsz megtenni az első lépéseket; ha halogató típus vagy; ha rettegsz attól, hogy kudarc ér, vagy hogy hibázni fogsz; ha úgy érzed, álmaid irreálisak, akkor az alábbi, híres emberektől származó gondolatokat tartalmazó összeállítás neked szól. 

Az előrejutás első és legfontosabb lépése a céljaid pontos megfogalmazása. Enélkül csak egy helyben fogsz toporogni, hiszen, ha nem tudod, mit akarsz elérni, nem tudsz elindulni sem. Az amerikai énekes-színésznő Jennifer Lopez szerint

“A kétség gyilkos. Tudnod kell, hogy ki vagy és miért akarsz harcolni!”

Ha már megvan, hogy mit akarsz elérni, tedd meg bátran a terveid megvalósításához szükséges első lépést, és meglátod, a többi jön magától. Müller Péter így vélekedik erről:

“Az első lépés a legfontosabb lépés. Nemcsak azért, mert kijelöli az útirányt, hanem mert abban már – mint magban a növény – minden benne van.”

Halogató típus vagy? Akkor érdemes elgondolkodnod Mark Lawrence, angol-amerikai író szavain:

“Az ember mindig azt hiszi, van még idő. Halogatja a dolgokat. Aztán hirtelen nincs több idő.”

Elfogyott a lendületed? A szíved mélyén tudod, hogy az út, amin jársz, helyes, de félsz attól, hogy kudarc ér? Ez esetben az argentin labdarúgó, Lionel Messi üzenetének pont te vagy a címzettje:

Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat.”

Esetleg attól félsz, hogy hibázni fogsz? Az amerikai író-filozófus Elbert Hubbard úgy véli, hogy

“A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.” 

Szent-Györgyi Albert tanácsát is érdemes megfogadni:

“Gondolkodj bátran, ne félj attól, hogy hibákat követsz el! Tartsd nyitva a szemed, az apró részleteket is vedd észre, és legyél mindenben mértéktartó, céljaidat kivéve.”

Van egy álmod, de meg vagy róla győződve, hogy sosem fog megvalósulni? A háromszoros bokszvilágbajnok Muhammad Ali szerint “nincs lehetetlen, csak tehetetlen”, ami az ő szavaival így hangzik:

“A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változásra. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.” 

Ha már tudod, hogy mit akarsz tenni, esetleg meg is tetted a céljaid megvalósításához szükséges első lépést, nem félsz attól, hogy hibázol vagy kudarc ér, és hiszel abban, hogy “mindent lehet, csak akarni kell”, akkor már csak egyetlen dolog van, amire nagyon oda kell figyelned ahhoz, hogy el is érd a célodat, ez pedig a kitartás.

“A győzelemhez tartozó árcédulán ez áll: kitartás.”
(Bob Gass)

Képek forrása: pixabay.com

 


Hasonló cikkek