83 évesen elhunyt M. C. Beaton, az Agatha Raisin könyvek szerzője

M C. Beaton, a híres Agatha Raisin és Hamish Macbeth detektív karakterek megalkotója, rövid ideig tartó betegség után, 83 éves korában elhunyt. Haláról december 30-án az írónő fia, Charles Gibbons adott hírt, aki megköszönte a rajongók kitartó támogatását az utolsó években, melyek büszkeséggel és elégedettséggel töltötték el az édesanyját.

Beaton, eredeti nevén Marion Chase Gibbons, 1936-ban született a skóciai Glasgowban. 1979 óta publikál romantikus és misztikus regényeket, azonban nemzetközi hírnevet könnyed detektívtörténeteivel szerzett magának, melyek M. C. Beaton álnév alatt jelentek meg. Két leghíresebb karakterével több mint 21 millió példány kelt el a könyveiből világszerte, Az Egyesült Királyságban az egyik legtöbbet kölcsönzött felnőtt szerzőként tartják számon a könyvtárakban.

Kiadója szerint Beaton életének utolsó szakaszában is még dolgozott újabb Agatha Raisin és Hamish Macbeth történeteken, ezért jövőben újabb regények érkeznek majd tőle. A szerző hazánkban is igen nagy népszerűségnek örvend.

 

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek