94 Grand Tournyi tapasztalat áll rajthoz a 40. Tour de Hongrie-n

Tizenhat, magyar licenccel versenyző kerékpáros áll rajthoz kedden a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny siófoki prológján.

Az egyetlen hazai kontinentális csapat, a Pannon Cycling Team hat, illetve a válogatott hét magyar kerekese mellett Dina Márton a spanyol Kometa Cycling Teamben, Alberto Contador csapatában, míg Valter Attila a lengyel CCC Development Team, Rózsa Balázs pedig a luxemburgi Differdange-Geba színeiben indul.

Lovassy Krisztián, a nemzeti csapat tagja várhatóan a rövid és sík szakaszokon, így a négy kilométeres siófoki egyéni időfutamon, illetve a pénteki 69 kilométeres Tiszafüred-Hajdúszoboszló félszakaszon lehet ott az első tízben.

Dina Márton csupán a verseny előtti napon találkozik új társaival, így minden bizonnyal segítőként számolnak vele a Kometánál, ám a hegyi szakaszokon így is megmutathatja, mire képes.

Az összetett végelszámolásánál – akárcsak tavaly – várhatóan idén is Valter Attila lehet a legelőkelőbb helyet megszerző magyar bringás. A 21. születésnapját szerdán ünneplő Valter – aki tavaly második lett a hegyimenők különversenyében – csapata kapitányaként érkezik, és előzetesen az összetett elsőséget célozta meg.

Valter Attila (fehérben) a 2018-as Tour de Hongrie-n (Fotó: Tour de Hongrie)
A 2018-as győztes, Belletti (sárga trikóban) is ott lesz a rajtnál, ahogy a legnagyobb magyar reménység, Valter Attila (fehérben) is (Fotó: Tour de Hongrie)

Ez azonban rendkívül nehéz lesz számára, hiszen az eddigi legerősebb mezőny áll rajthoz a 40. Tour de Hongrie-n. Míg 2018-ban két versenyző mondhatta el magáról, hogy rajthoz állt háromhetes körversenyen – együtt összesen 9 Girón -, addig az idei előzetes nevezési lista 19 kerekese együttesen 94 Grand Tour-viadalon vett részt: 57 Giro d’Italia, 16 Tour de France és 21 Vuelta a Espana tapasztalata áll mögöttük.

A teljes cikk ITT olvasható!


Hasonló cikkek