A 2022/23-as tanév az új nyírkércsi iskolában is elindult

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye a 2022/23-as tanévtől új iskolával bővíti köznevelési intézményeinek körét.

 

Az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola tagiskolája

 

A nyírkércsi Petőfi Sándor Általános Iskola az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde tagiskolájaként fog működni. A 2022/23 tanévnyitó ünnepséget szeptember 1-jén tartották Nyírkércsen – adta hírül a magyarkurir.hu.

 

2022/23-as tanévnyitó, Nyírkércs
2022/23-as tanévnyitó, Nyírkércs

 

A 2022/23-as tanévnyitó Himnusszal és Szentlélek-hívással kezdődött

 

Az eseményen jelen volt Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, Törő András püspöki irodaigazgató, Panyi József plébános, iskolalelkész, Orosz Zoltán görögkatolikus parókus, Szilágyi Zsolt, Nyírkércs alpolgármestere. Az Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság részéről Némethné Székely Julianna tanfelügyeleti főigazgató és Türk László oktatásszervezési főigazgató. Továbbá Rozinka Mihály, a házigazda intézményvezetője, Csománé Zahorák Erzsébet, az átvett tagintézmény vezetője, az egyházmegye köznevelési intézményeinek vezetői, a nyírkércsi óvoda vezetője, az iskola pedagógusai, diákjai.

A 2022/23-as tanév ünnepélyes tanévnyitója a Himnusz közös eléneklésével és Szentlélek-hívással kezdődött. Az immár katolikus nyírkércsi iskolában, ahol Csománé Zahorák Erzsébet tagintézmény-vezető beszédében először az első osztályos gyermekekhez szólt. Biztosította őket afelől, hogy az iskola egész közössége a segítségükre lesz abban, hogy egyre bátrabbak és magabiztosabbak legyenek. Majd a tanévhez sok-sok szorgalmat, nagyon jó egészséget és megannyi örömteli pillanatot kívánt.

A cikk ITT folytatódik.

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek