A „9 csillag”módszer jellemzői – Feng Shui és az asztrológia 3. rész

A személyiséget jelölő gua számok az adott személy legfontosabb erényeit, valamint gyenge pontjait, hibáit is feltárják – ez segít abban, hogyan és merre kell fejlődnünk. Az önmagunkhoz vezető úton a személyiségtípusokat az elemek szerint is megadja a sorozat előző részében megkezdett ismertetés.

A Sárga Föld csillag szülöttei (5-ös gua szám)
A középpontot jelenti: mint egy tengely, amely körül a többi nyolc csillag forog, amelynek a legszorosabb a kapcsolata mindegyikkel. Ebből következőleg az ilyen típusú személyeket mindig domináns helyen fogjuk találni: jó vezetők kerülnek ki e csoport tagjaiból, kiváló problémamegoldó képességgel. A kritikát viszont nem tűrik jól, és néha agresszívan törhetnek a céljaik felé. Fontos, hogy időnként megálljanak és végiggondolják: helyes-e az irány, amerre tartanak.

A Fém csillag szülöttei (6-os gua szám)
Határozott jellemmel rendelkeznek, fontos számukra az erkölcs és a hűség. Saját maguk elé is magas mércét állítanak, erős kötelességtudatuk és felelősségérzetük van. Fontos számukra a hatalom – akár az érzelmeik elnyomása árán is. Ők is gyakran kerülnek vezetői szerepbe, de a családot mindennél fontosabbnak tekintik. Néha kényszeríteniük kell magukat arra, hogy pihenjenek, lazítsanak is egy kicsit.

A Vörös csillag szülöttei (7-es gua szám)
A kínai asztrológia egy csillogó, tiszta vizű tónak tekinti a 7-es fémet. Analógiában ezt azt jeleni, hogy bár a felszínen vidámságot mutat, a mélységben titkok rejtőzhetnek. Kedvesek, vendégszeretőek, játékosak, akik mindig fiatalosan öltözködnek és úgy is viselkednek. Függetlenség és szabadság iránti vágy, nagy életöröm jellemzi őket.

A Fehér Föld csillag szülöttei (8-as gua szám)
Az e jegyben születetteket a természetben a hegyekhez hasonlítják. Ők ebből következően konzervatívabb, csendes, higgadt, megfontolt, stabilitást kedvelő emberek. Jó megfigyelő- és elemzőképességük, valamint terhelhetőségük okán a vezetők jobb kezévé válhatnak. Az anyaghoz kötődésük miatt is jól tudnak bánni a pénzzel. Arra kell vigyázniuk, hogy ha túlságosan bezárkóznak érzelmileg, könnyen magányossá válhatnak.

A Bíbor Tűz csillag szülöttei  (9-es gua szám)
Őket a lángolás élteti. Hirtelen tudnak lelkesedni, de a csillogás mögött gyakran felszínesség van, és az önbizalomhiány is gyakori náluk. Ingatag és nyugtalan személyiségek, akiknek gyakran van szükségük megerősítésre és támogatásra. Karizmatikusak, kiváló kommunikációs tulajdonságaikkal könnyen kerülnek a társaság középpontjába, de hirtelenségükből adódóan olykor meg is bántanak másokat. Megosztó személyiségek, akik akár kihívó öltözködésükkel is igyekeznek magukra vonni a figyelmet. Az idegrendszerük fejlesztésére kell elsősorban figyelniük, pl. jóga vagy tajcsi segítségével.

 

 

A témához kapcsolódó cikkeink:

Hogyan kapcsolódnak össze a számok és jellemek a Feng Shuiban?

Az elemek egyensúlya a Feng Shuiban

Feng Shui és az asztrológia – 1. rész

Feng Shui és az asztrológia – 2. rész: Miről árulkodnak a gua személyiségszámok?

Képek forrása:

https://fawnachang.files.wordpress.comhttp://m.cdn.blog.hu


Hasonló cikkek