A Bak jól elrendezett világa

Elérkeztünk lakberendezési asztrológiával foglalkozó sorozatunk végéhez. Immár a Bak csillagjegy szülötteinek lakását vesszük górcső alá.

Ami azt illeti, itt aztán van is mit nagyító alatt nézegetni, mert a Bak rendezett világában másképpen egy porszemet sem találunk oda nem illő helyen: az ő lakásában minden a helyén van.

capricorn-living-room

Rend és rendszer, mindenek fölött

Egy Bak jegyű számára nincs is fontosabb a rendezettségnél és az átláthatóságnál, hiszen ez a hatékony munkavégzés kulcsa. Ez pedig különösen fontos az ő világában: egy Bak jegyűek leginkább a hivatásában tud kiteljesedni. Ez azt is jelenti, hogy e jegy szülöttei különösen gyakran hazaviszik a munkát. Ezért nem is ajánlott hívatlanul érkezni hozzá: nem mindig fogad szívesen vendégeket, különösen akkor nem, ha éppen beletemetkezik a munkájába.

Fentiek alapján dolgozószobára, vagy legalább egy nyugodt dolgozósarokra tehát egy Baknak mindenképpen szüksége van. (Mivel nagyon fegyelmezett, van olyan megbízható munkaerő, hogy a főnöke biztosan számíthat is arra, hogy otthonról is tudása legjavát fogja nyújtani.)

bak-dolgozo

Szívügye az állandóság és a strukturáltság, nagyon hagyománykövető. Bútorait tehát elsősorban a konzervatív stílusjegyek jellemzik. Ugyanakkor jellemző rá némi ridegség, merevség, mondhatjuk akár komorságnak is, ez jó esetben eleganciaként nyilvánul meg az otthonában.

Kedvelt színvilágára is ez jellemző: a sötétbarna, a fekete és a sötétzöld árnyalatok megfelelnek meg a számára leginkább.

lime-green-contemporary-family-room

Konzervatív és elegáns nappali: kandallóval a középpontjában

A hagyományos lakberendezésnek része a kandalló vagy központi cserépkályha, természetesen a hozzáillő kovácsoltvas elemekkel, minőséget sugalló márvány (hatású) kandallópárkánnyal.

Egy Bak otthonában természetesen óriási, elegáns díványokkal és fotelekkel találkozhatunk, és a padlót minden bizonnyal kiváló minőségű szőnyegek takarják. Ha nagy ritkán vendéget hív magához, azt le akarja nyűgözni; különösen akkor, ha ezzel karrierje alakulását segítheti elő.

capricorn-bedroom

Klasszikus berendezési tárgyak a hálószobában és a fürdőszobában is

Ne lepődjünk meg, ha Bak ismerősünk hálószobáját egy klasszikus, négyoszlopos ágy uralja, vagy legalábbis nagy fejtámlás, hatalmas fekvőhely. A lényeg itt is a hagyományok értékrend, a minőség és értékállóság jelenléte. Ugyanez a tisztálkodásnál is fontos számára: elegáns kád, magas minőségű – lehetőleg aranyozott vagy réz – csaptelepek szolgálják ki ezt az igényét.

capricorn-bathroom1

A Baknál az evés is az üzletről szól

Bár nem foglalkozik túl sokat az ételekkel, fontos családi események és üzleti célú találkozások színhelye lehet konyhája és étkezője, amelyeket ugyancsak a praktikum és elegancia jegyében rendez be.

Tihanyi-Konda Szilvia

 

Kapcsolódó cikkeink a Lakberendezési Asztrológia sorozatban:

A végtelen terek vándora: a Nyilas

Hová szeret visszahúzódni egy Skorpió?

Kiegyenlített nyugalom: a Mérleg lakása a harmónia szigetévé válhat

Tökéletességre törekedve élnek a Szűz jegyűek

Az Oroszlán otthonában

Bepillantás a Rák fészkébe

Örökös interakcióban élnek az Ikrek jegy szülöttei

A Bikák földjén: a lakberendezés szempontjából

Praktikum és szenvedély jellemzi a Kos lakását

Behúzott függönyök mögött: a Halak jegy lakása

Mutasd a lakását, megmondom mi a csillagjegye!

Képek forrásai: 

http://cdn.decoist.comhttps://images.designtrends.com, http://comfortablehomedesign.com,
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com, http://villascc.com

 


Hasonló cikkek