A baloldal eltörölné a vallást az Egyesült Államokban

„Az amerikai baloldal által támogatott perek nem a diszkrimináció elleni harcot szolgálják, hanem démonizálják azokat, akik máshogy gondolkodnak és megpróbálják a Bibliát gyűlöletkeltő könyvként beállítani” – írja Yaakov Menken, a Zsidó Értékek Koalíciójának vezetője a Federalist hasábjain. 

„Ha eddig nem volt nyilvánvaló, akkor mostanra biztosan mindenki észrevette, hogy a baloldal célja minden olyan ember elnémítása, aki megkérdőjelezi vagy szembe megy az ő nézeteikkel. Perverz módon mindezt a „sokszínűség” és a „tolerancia” nevében teszik, miközben pontosan ezek ellenkezője a cél: erőltetik az ideológiát, elnémítják az ellenzőket, és betiltják az alternatív véleményeket. A vallási iskolák elleni támadás a legújabb példája a progresszívek „felégett föld” stratégiájának” – kezdi Menken.

A Baylor Baptista Egyetemet egy diák azért perli, hogy vegyék el az egyetem szövetségi támogatását, mivel az iskola nem engedte az LMBT ideológia terjesztését az egyetemen, valamint megtiltotta egy LMBT klub létrehozását.

Az intézmény minden jelentkezővel közli, hogy az egyetem a baptista keresztény értékrend alapján operál. Ahhoz, hogy valaki diplomát kapjon a diákoknak templomba kell járnia. Menken szerint a per abszurd. Elmondása szerint saját ortodox zsidó fia se járhatna ide, de esze ágába se lenne ezért beperelni az egyetemet.

A Washington Postban megjelent tudósítás szerint a perek benyújtói és támogatói az ügyekkel igyekeznek befolyásolni az LMBT párti Equality Act (Egyenlőség Törvény) tervezetet. Ha ez sikerül, akkor Menken szerint a közéletből teljesen ki lesznek zárva a tradicionális vallásos megnyilvánulások. A törvénytervezet ugyanis szigorítana a diszkrimináció fogalmán.

Menken szerint az egyetlen megoldás: az igazi tolerancia. A keresztény iskolák, egyetemek, és a zsidó intézmények is egy adott értékrendet várnak el azoktól a diákoktól, akik hozzájuk jelentkeznek. A szerző szerint ha ezt valaki nem akarja elfogadni számtalan szekuláris opció áll a rendelkezésére.

„A vallásos intézmények létezése is a tolerancia jele. Az igazi sokszínűség azt jelenti, hogy elfogadod, hogy léteznek olyan nézetek, hitek és vélemények, amelyek nem azonosak a tieddel” – zárja Menken.

 

Forrás: neokohn.hu

 

Világ tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 

 


Hasonló cikkek