A belügyminiszter is beavatkozik a Kuciak-ügy vizsgálatába

Denisa Saková korábban ugyan azt nyilatkozta, nem fog beavatkozni a Kuciak-ügy feltárásába, a belügyminiszter most mégis közbelépett.

A tárcavezető úgy döntött, hogy a Maroš Žilinka ügyész és Daniel Lipšic meggyilkolásának előkészítése miatt indított nyomozást kivonja a Kuciak-ügyön dolgozó rendőrök hatásköréből. Saková a gyilkosságok előkészítésének ügyét a belső rendőri ellenőrzéshez utalta, amelyet közvetlenül ő irányít. A gyilkosságok előkészítésének, valamint Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében azonban a gyanúsítottak köre azonos.

Az ügy egy részének a belső ellenőrzéshez való utalása magukat a nyomozókat is meglepte, de váratlanul érte a Kuciak család ügyvédjét, Lipšicet is, aki a gyilkosság előkészítésének ügyében sértettnek is számít. Lipšic attól tart, hogy az ügy áthelyezése politikai manipuláció eredménye lehet.

Saková döntése azért is meglepő, mert hétfőn még úgy nyilatkozott, hogy a nyomozás részleteiről ő is többnyire csak a sajtóból szerez tudomást, hiszen tárcavezetőként nem férhet hozzá a nyomozati irathoz.

Forrás: tasr, ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek