A benzinkutak is versengenek a vásárlókért

Újonnan élesztőt és lisztet is kínálnak a benzinkutak Szlovákiában.

A koronavírus-járvány sok céget ideiglenes bezárásra kötelezett, így az emberek otthonról dolgoznak és kevesebbet utaznak. Így kevesebbet is tankolnak a benzinkutakon.

A jelenlegi helyzetben a benzinkutak úgy döntöttek, hogy bővebb élelmiszer-kínálattal próbálják meg a kutakra csábítani a vásárlókat. A Slovnaft benzinkút tájékoztatása szerint a vásárlók száma általában vasárnap növekszik meg, amikor az élelmiszerüzletek zárva vannak. A tankolásért fizetett kisebb összegeket így a nagyobb bevásárlásokkal kompenzálják.

Az OMV benzinkút a Facebook-oldalán tette közzé, miszerint több mint 50 üzemanyagtöltő állomásán árul olyan alapvető élelmiszereket, mint a cukor, liszt, só, rizs, tea és müzli. A kínálatához fokozatosan szeretné még hozzárendelni a tejet, a vajat és a tojást is. Az élelmiszerek mellett továbbá textilből készült szájmaszkokat is kínál.

A Slovnaft és az OMV mellett a Shell benzinkút olyan hiánytermékekkel csábítja a vásárlókat, mint például az élesztő és a fagyasztott leveles tészta.

Míg az élelmiszer-kínálat emelkedik a kutakon, addig a meleg ételek csaknem teljes mértékben eltűntek az ajánlataikból. A meleg ételt csupán a Slovnaft 11 töltőállomásán hagyták meg.

Forrás: KÖRKÉP.SK

Nyitókép: SME/Marko Erd


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek