A beoltottakat előnyben fogják részesíteni a cseheknél

Megkülönböztetnék azokat, akiket oltottak, és azokat, akik nem.

Annak érdekében, hogy Csehország újra „megnyithasson“ és az emberek találkozhassanak egymással, a csehek előnyben részesítenék azokat, akik beoltatják magukat a koronavírus elleni vakcinával. Azoknak, akik nem hajlandók erre, negatív antigéntesztet kell felmutatniuk.

A beoltottak előnyben részesítését Jarmila Rážová cseh tiszti főorvos is megerősítette. „Ezek a lehetőségek a járványügyi helyzet alakulásától és a népesség átoltottságától fognak függeni, de nagyon örülnénk neki, ha tavasszal, legkésőbb a nyári akciók során érvénybe lépnének“ – mondta Rážová.

Az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal adatai szerint hétfőig 15 ezer embert oltottak be Csehországban, de Jan Blatný egészségügyi miniszter szerint kétezerrel kevesebb oltóanyag lett beadva.

Az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal eddig 10 esetben jegyzett olyan mellékhatást, ami a Pfizer/BioNTech konzorcium vakcinájával történő oltás után jelentkezett. Többségében átmeneti tünetekről volt szó – fejfájásról, hidegrázásról, hányingerről, izom- és ízületi fájdalomról, illetve a szúrás helyének fájdalmáról és bepirosodásáról.  Ezek ismert oltási tünetek, amelyek az ilyen típusú oltás után gyakran jelentkeznek kisebb vagy közepes intenzitással, de néhány óra vagy nap alatt eltűnnek.

Forrás: iDnes.cz, KÖRKÉP.SK

 

V4 Panoráma | Pannon Hírnök


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek