A Bikák földjén: a lakberendezés szempontjából

Mi jellemzi leginkább az anyagias Bika jegy szülötteit? Alaposan megfontolt döntések, hűség és ragaszkodás – a tárgyaihoz is.

A Bika az otthonát és egyéb tulajdontárgyait értékes befektetésnek tekinti. Ez azt is jelenti, hogy nem szívesen válik meg régi dolgaitól, hiszen kulcsszavai a birtoklás és a megtartás. Kedveli a luxus érzetét, szívesen veszi körül magát antik tárgyakkal is. Előfordulhat, hogy kidobás helyett inkább a lakás egy kevésbé jól látható helyiségébe helyezi át az éltesebb bútorokat. Arra azért ügyel, hogy ne váljon a lakása egyik helyisége sem túlzsúfolttá, hiszen ez bántaná a fejlett esztétikai érzékét.

bika nappali

Elsődleges: a kényelem és a nyugodt elvonulás lehetősége

Fontos számára a kényelem és biztonság, a lakberendezésben sem szeret kockáztatni, tehát nem egy nagy újító, alapvetően nem a dizájnos vagy trendi holmik nagy híve. Ugyanakkor a lakásába belépve – a jegy jellegét meghatározó Vénusz hatására – jó érzés fogja el a betérőt: a Bika otthona nyugalmat és békét sugároz és biztos, hogy sok kényelmes ülőalkalmatosságot találunk nála, nem ritkák az antik holmik sem.

Mivel a föld elemhez tartozik, szívesen helyez hangsúlyt a természetes anyagok használatára, a kényelmi szempontokat mindenképpen előnyben részesítve. Kedveli a selymet, a bársonyt, a bőrt és a szép tapétákat. A színekben is a natúr színeket részesíti előnyben, de az aprómintás vagy virágos textilek és falvédők is helyet kaphatnak nála – nemtől és életkortól függően.

 

 

Az esztétikum is lényeges a számára

A Bika nappalija nem csak a társas élet, de a lazítás területe is. Nála jó leülni valahova és maradni még egy kicsit- ebben döntő szerepet játszik a puha bútorzat, vagy egy hatalmas, telepárnázott dívány, ami még látványra is meghatározó eleme lehet a helyiségnek. Fontos számára a jó megvilágítás – így akár a díszes csillárok – , hiszen ez is emeli az enteriőr szépségét és biztosítja a terek kellemes hangulatát.

A kényelem és lazítás, a relaxáció természetesen a fürdőszobában és a hálószobában kap helyet leginkább. Így minden bizonnyal a nagy kádban ejtőzést részesíti előnyben a rá nem jellemző gyors zuhanyozás helyett. A hálószoba pedig – a nappalihoz hasonlóan – ugyancsak puha dolgokkal van tele és valószínűleg padlószőnyeg vagy legalábbis süppedős, vastag szőnyeg takarja a padlót.

taurus bedroom

„Az vagy, ahogy eszel”

A Bika enni is szeret és általában nagy ínyenc, ezért a konyha nagy hangsúlyt kaphat otthonában. Ez azt is jelenti, hogy fontos számára a tágas, szép konyha, amelyet a hagyományos elvek szerint rendez be: alul kő, kerámia vagy mozaiklap található, a konyhabútor pedig fából készült, vagy legalábbis olyan jellegű.

Taurus-Interiors-shaker-kitchen

A természet nagy kedvelője, ezért a kertes házakat előnyben részesíti – és szívesen hívja meg a barátait egy kellemes grillezésre, kerti sütögetésre. Ha nem engedheti meg magának a saját kertet, legalább az erkélyét igyekszik szép rendben tartani. Egy biztos: mindig körülveszi növényekkel magát, amelyeket szívesen gondoz – olykor el is beszélget velük.

Tihanyi-Konda Szilvia

 

Képek forrásai:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com
, http://blog.builddircdn.com/, http://3.bp.blogspot.com, http://www.kitchen-company.co.uk


Hasonló cikkek