A biztonság költségvetése lesz az idei szekszárdi

Lesz forrás a városi tudásközpontra.

Szekszárd polgármestere közgyűlési hatáskörben eljárva elfogadta a város idei költségvetési rendeletét. A döntésről hétfőn a városvezető tájékoztatta az MTI-t. Ács Rezső (Fidesz-KDNP) elmondta: a költségvetés főösszege 18 milliárd forint, ebből nyolcmilliárd a működés, tízmilliárd forint a fejlesztések fedezete. A fejlesztési keret tartalmazza a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), illetve a Modern városok program projektjeinek költségeit.

Hozzátette: a közgyűlés bizottságai február 25-ig tehettek módosító javaslatokat a rendelettervezethez, érdemi módosításra azonban nem érkezett jelzés. „Arra törekedtünk, hogy a város működését biztosítsuk, a fejlesztéseket a kormányzati kompenzáció megérkezésével fogjuk megvalósítani” – mondta. Az iparűzési adó részleges kiesése miatt a kompenzáció várhatóan 800 millió és egymilliárd forint között lesz – jegyezte meg.

A jelentős idei fejlesztések között megemlítette a Baka István Általános Iskola TOP-forrásból megvalósuló energetikai korszerűsítését és a Modern városok program négymilliárd forintos támogatásával tervezett Szekszárdi Tudásközpont építésének elkezdését.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek