A biztonságos közlekedésről szólt a megyei rajzpályázat

Így közlekedtek ti! címmel hirdetett gyermekrajz-pályázatot a Bács-kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset megelőzési Bizottsága még februárban.

A legjobban sikerült alkotások keddtől egy hónapig megtekinthetők Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár gyermekkönyvtárában.

Az egyéni pályaműveket három kategóriában, óvodásoktól, alsó és felső tagozatos általános iskolásoktól április 19-ig várták a megyéből a területileg illetékes Városi Baleset megelőzési Bizottságok. Ott zsűrizték a különböző technikával készült rajzokat és kategóriánként három pályaművet továbbítottak a megyei fordulóba.

Bujdosóné dr. Dani Erzsébet, a megyei könyvtár új igazgatója elmondta, hogy régre nyúlik vissza a könyvtár és a rendőrség együttműködése és folyamatosan keresik is ennek új formáit. Kiemelte, hogy a kiállítás egyben a könyvtár állásfoglalása, miszerint fontosnak tartják a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos információ megosztást a könyvtárhasználók körében.

Dudásné Tóth Erika címzetes őrnagy, a megyei baleset megelőzési bizottság titkára elmondta, hogy a megye számos településéről érkeztek pályázatok, többek között Kecskemétről, Bajáról, Kiskunfélegyházásról, Kalocsáról és a felsorolt városok környező településeiről is. Külön kiemelte, hogy a kiskőrösi és környékén található tanintézményekből igen sok, 132 darab rajz érkezett, melyekből ablakkiállítást szerveztek a Petőfi Sándor Művelődési Központban. Mint fogalmazott, nehéz dolga volt a zsűrinek kiválasztani a legjobbakat a színvonalas munkák közül.

Méltatta a fiatalok teljesítményét, akik nem csak szép, de tanulságos mondanivalót hordozó alkotásokat nyújtottak be a pályázatra.

Dudásné Tóth Erika szólt még a Kalocsai Rendőrkapitányság közelmúltban lezárult novellaíró pályázatáról is, ahová iskolások baleset megelőzési témájú novelláit várták. A pályázat első három helyezettje a Kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulói. A nyertes pályaműveket a bizottság Facebook-oldalán lehet elolvasni – írja a BAON.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

 

 

 

 


Hasonló cikkek