A bölcsőde is megújul Balástyán

Minden jel arra mutat, hogy könnyebb dolga lesz a szülőknek, és önfeledt napok várnak a kicsikre. Ugyanis jelentős beruházásokba kezdett a település

Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kisgyermekes családokra. Igyekszik minden lehetőséget megadni, hogy megkönnyítse a szülők helyzetét. Éppen ezért kezdtek új tornaszoba kialakításába a kivitelezők az óvodában. Ahogy arról beszámoltunk ez a tetőtéri helyiség még az idén elkészül, ha minden a tervek szerint alakul. Ám emellett a faluban a legkisebbek igényeit is magas színvonalon szolgálják ki. Hiszen a bölcsődefejlesztés is hamarosan megkezdődik.

A Belügyminisztérium pályázatán erre a célra 3,7 millió forintot nyert az önkormányzat, melyet még 1,2 milliós önerővel egészít ki, hogy napelemeket és kazánházat kaphasson az intézmény. A projekt tehát majdnem 5 millió forintos összköltségű. A kivitelezési munkálatok jövőre kezdődnek majd meg, és ha sikerül tartani az ütemtervet 2022 decemberében be is fejeződnek.

 A bölcsőde épületére napelemek kerülnek, illetve új kazánt kap az intézmény, amivel tulajdonképpen korszerűsödik a fűtése. A régi kazánnal szinte mindig probléma volt. Amennyiben az említettek elkészülnek, komfortosabb és modernebb körülmények között lehetnek a kicsik – közölte a delmagyar.hu Péterné Bárkányi Tímea projektmenedzser szavait.

Így tehát hamarosan az óvodások és a bölcsődések is élvezhetik a modern körülmények nyújtotta játékos, komfortos lehetőségeket.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek