A botrány ellenére nagyon jól fogyott J. K. Rowling új könyve

Hiába vádolták meg transzfóbiával J. K. Rowlingot álnéven (Robert Gailbraith) írt új könyve, a Troubled Blood miatt, ez nem tartotta vissza attól, hogy az eladási listák élére kerüljön.

Nem olyan régen számoltunk be arról, hogy a Harry Potter könyvek szerzője korábban egy Twitter bejegyzéssel lépett bele a transznemű közösség lelki világába, amely miatt súlyos kritikákat kapott, majd később új regénye miatt vádolták meg transzfóbiával, mert egy transzvesztita gyilkos benne a főszereplő, aki női ruhába öltözik. Júniusban írt esszéje után jó néhány könyvesbolt kijelentette, hogy nem forgalmaznak tőle többet semmilyen könyvet.

Az írónő körül kialakult zűrzavar nemhogy visszafogta volna az eladási számokat, hanem éppen ellenkezőleg, valószínűleg megnövelte azokat. A Nielsen BookScan jelentése szerint a Trobuled Blood-ból szeptember 19-i megjelenése óta 64,633 példány kelt el, amellyel jelenleg az első helyet foglalja el Angliában az eladási számok tekintetében. Ez az eddigi legnagyobb eladott mennyiség egy hét alatt bármelyik Gailbraith regényből, és megközelítőleg a duplája az előzménykötetnek, a Halálos fehérnek.

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek