A Bundestag elnöke szégyenteljesnek tartja, hogy németországi zsidók a kivándorláson gondolkodnak

Szégyent hoz Németországra, hogy zsidók ismét a kivándorlás gondolatával foglalkoznak – jelentette ki Wolfgang Schäuble, a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöke csütörtökön az auschwitz-birkenaui náci haláltábor felszabadításának 74. évfordulója alkalmából tartott ünnepi ülésen.

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa hangsúlyozta, hogy a régmúlt felidézése azért is fontos, mert “ma is élnek társadalmunkban veszélyes előítéletek”, és létezik kirekesztés, diszkrimináció és antiszemitizmus, méghozzá “régi, és újonnan bevándorolt” formában is. Mindkettő elfogadhatatlan, és szégyenteljes fejlemény, hogy zsidó emberek ismét a kivándorlás gondolatával foglalkoznak, mert nem érzik magukat biztonságban német földön, “mert ellenségességgel szembesülnek, sőt, tettlegességgel is, mert zsidó gyerekeket zaklatnak, bántalmaznak az iskolákban”.

Azonban a szégyenérzet nem elég, a törvény keménységével és a polgárok ellenállásával kell szembeszegülni “az antiszemitizmus, a rasszizmus és a diszkrimináció minden formájával” – mondta a Bundestag elnöke.

Forrás: MTI


Hasonló cikkek