A Ciróka Kismedvével ünnepli a magyar kultúra napját

A kíváncsi Kismedvéről szóló produkciója elérhetővé tételével ünnepli pénteken a magyar kultúra napját a Ciróka Bábszínház.

A Ciróka Bábszínház a magyar kultúra napján – azaz január 22-én – szeretné megajándékozni nézőit azzal, hogy egész napra elérhetővé teszi az „Égigérő mesefa első virága – Medve ének” című előadását, amelyet 3 éves kortól ajánl. A kíváncsi Kismedvéről szóló produkciót reggel 8 órától este 20 óráig láthatják az érdeklődők. A felvételt a Ciróka Facebook-oldalán teszik közzé.

„Nyírfakéreg kosárkám, hej regő, regékkel teli…” – Így kezdi meséjét az énekek tudója a kíváncsi Kismedvéről és szigorú atyjáról, a Világügyelő Nagymedvéről. Valamikor réges-régen, amikor a Nap és a Hold még égi kunyhójában lakott, elindult a bocs, hogy megismerje a földi világot. A sztyeppék bokrosában ott sompolygott az Ezüstróka, a zúzmarás cirbolyafenyők fölött vijjogott a Fehérfejű Halász-Sas és a jeges folyókban fickándozott a Tokhal, a vizek fejedelme. S hogy miként lelt közöttük barátokra a mi kis mackónk? Erről szól a mesénk!

Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek