A covid-árváknak adományozott Karikó Katalin

A koronavírus elleni vakcina technológiájának kifejlesztéséről is híres kutatónő jelentős összeget adományozott a járvány következtében árván maradt gyermekek részére

Karikó Katalinról már többször írt lapunk, hiszen folyamatosan követjük az eseményeket, melyek fontosak lehetnek olvasóink számára. Legutóbb arról számoltunk be, hogy neki ítélték oda a 2021. évi Bolyai-díjat. Melyet Áder János köztársasági elnök adott át a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Dísztermében.

Ez a díj az egyik legnagyobb presztízsű elismerés, amit kétévente ítélnek oda, olyan személyeknek, akiknek a munkássága tudományosan, az emberekre nézve is kiemelkedő. A 2021-es díjazottról, pedig az is kiderült, hogy nem csak tudományos szempontból nagy ember, hanem a szíve is a helyén van. Ugyanis  Karikó Katalin az elismeréssel járó pénzdíj felét, azaz 18 millió adományozott a covid- árvák részére.

A Regőczi Alapítvány programját olvastam el, amely ugye az árván maradt gyermekek segítésére van. A gyerekek elveszítették szüleiket Covid-fertőzés következtében és úgy gondoltam, hogy őket megsegítem ezzel az összeggel – idézte a kutatónő szavait a promenad24.hu.

Az alapítványt többen is támogatták már. Települések és magánszemélyek felajánlásai is megérkeztek hozzájuk. A közmédia Jónak lenni jó kampányéban pedig több mint 345 millió forint gyűlt össze a gyerekeknek. Az pedig, hogy Karikó Katalin is szívén viseli az ügyet külön elismerés.

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek