A csempész diplomata útlevéllel legénykedett

A korrespondent.net, és más jelentős hírportálok a tényt közölve, a kárpátaljai ukrán nyelvű elektronikus média leplezetlen kárörümmel számolt be arról, hogy az Ukrán Állami Határőrszolgálat munkatársai feltartóztattak egy magyar állampolgárságú férfit, aki diplomata útlevéllel próbált meg cigarettát átcsempészni az asztélyi közúti határátkelőn Magyarország területére.

A KISZó a szolgálat közleményét idézi, mely szerint a férfi egy Seat márkájú személyautóval jelentkezett kilépésre Asztélynál, és magyar diplomata útlevéllel igazolta magát.

A jelentés szerint a férfi nem tagja az Ukrajnába akkreditált konzuli testületnek, ezért a hatóságok a jármű részletes átvizsgálása mellett döntöttek. Az autó csomagterének átkutatása során – ami a határőrség operatív egysége, a vámszolgálat illetékesei, valamint – a férfi külön kérésére – Magyarország ukrajnai külképviseletének egyik munkatársa jelenlétében történt,  egy fekete pléd alatt több ezer csomag zárjegy nélküli cigarettát találtak.

A hírforrások egybehangzó állítása szerint a diplomata útlevél Legény Zsolt nevére lett kiállítva, aki két cikluson keresztül, (2006-2010 és  2014-2018 között) volt az MSZP parlamenti képviselője.


Hasonló cikkek