A csillagok hatása a pénzügyi helyzetünkre – 2. rész

Mindannyian szeretnénk előre tudni, hogy egyes vállalkozásaink, befektetéseink sikeresek lesznek-e? Jobb vagy rosszabb jövedelmi helyzetre van kilátásunk? Milyen anyagiakra számíthatnak az egyes csillagjegyek szülöttei?

Sorozatunk megelőző részében volt már szó a Bika, a Skorpió és a Rák pénzhez való hozzáállásáról. 

Lássunk, vajon mi a helyzet a többiekkel?

A vagyon megteremtése természetesen sok egyéb tényezőn is múlik, és azt megszerezni nem elég, mert meg  is kell tudni tartani a pénzt.  Ebben a vonatkozásban jó helyzetben van a Bak és a Szűz.  Az első tekintetében a Nyilas is szerencsés – ám az utóbbi nem az erőssége. Nézzük, miért is?

Bak: kiváló rendszerező, fegyelmezett és eredményes munkára képes, ezzel akár halódó vállalatot is képes feltámasztani – nem adja fel, nem áll meg a csúcsig.

bak a hegyen

 Az ilyen jó képességű vezetőket, mint amilyen egy Bak, többnyire anyagilag is meg szokták becsülni.  Tehát sikeres és vagyonos lehet az üzleti életben. De ambicionálja is ezt. Annyira, hogy minden más elé tudja helyezni a cég érdekeit.  A bak a kitartásával jut vagyonhoz és gazdagodik meg. Arra már nem mindig jut ideje, hogy el is költse. Ha vásárol valamit, jól meggondolja, mi az ár-érték aránya. Nála az első mindig a racionalitás.

Szűz: Ha kitartásról van szó, abban e jegy szülötte is kiváló. A legjobb példája a fillért fillérre rakosgató kisembernek, aki a végén akár vagyont tud felhalmozni a jól átgondolt megtakarításaiból.  Ám számára nem maga a pénz a fontos. Hanem amit elérhet, megvehet rajta.

A Szűz szerényen és és szerényen költ, de lehetnek nagy céljai – mint például egy világkörüli utazás. Ennek érdekében viszont sokáig hajlandó lemondani minden luxusról. Ha úgy dönt, hogy valamire elkölti a sokáig kuporgatott pénzét, nem fog bánkódni miatta, mert a célját már elérte.

Nyilas: van rá esélye, hogy olyan foglalkozást talál magának, ami biztosítja számára a kényelmes megélhetést. Könnyen kommunikál, és hamar feltalálja magát. Lényegében a pénz maga nem igazán érdekli, inkább  az, amit megvehet rajta.  Mivel idealista és álmodozó, nagy világutazó válhat belőle.

sagittarius2

A Nyilas szülött általában kalandvágyó és olykor könnyelműen kockázat  (akár a szerencsejátékok terén is) ezért előfordulhat, hogy a pénzért  gyorsan is költi. De semmi gond:  újra és újra megtalálja őt a pénz, talán éppen  a lazasága miatt – jóban vannak egymással.  Hiszen a pénz dolga alapvetően az, hogy mozgásban legyen, nem?

 

Kapcsolódó cikkeink:

A csillagok hatása a pénzügyi helyzetünkre – 1. rész

Árulkodnak-e a csillagok az anyagi helyzetünkről?

5 pénzügyi nevelési hiba

Hogyan tehetünk jól az álmaink megvalósulásáért?

 

Vélemény, hozzászólás?