A ČSOB-val fog egyesülni az eladott OTP Banka Slovensko

A belgiumi székhelyű KBC Csoport és az OTP Bank megállapodtak, hogy a KBC Bank megvásárolja az OTP Banka Slovensko részvényeinek 99,44 százalékát.

“A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzésének függvényében.” – tájékoztat az OTP.

A tranzakció lezárására a szükséges szabályozói és felügyeleti engedélyek megszerzését követően, várhatóan 2020 második, vagy legkésőbb harmadik negyedévében kerülhet sor.

Tavaszig távozik Szlovákiából a magyar OTP Bank, mivel az elmúlt években nem sikerült három százalék fölé emelnie a piaci részesedését az országban. Az engedélyek megszerzése után az OTP Banka Slovensko a KBC Bank leánybankjává válik, majd ezt követően egyesül a ČSOB Bankkal, a KBC Bank szlovák leányvállalatával.

Az OTP Banka Slovensko márkanevet átmenetileg megtartják, hogy az egyesülés befejezéséig biztosítsák az ügyfelek és a munkatársak zökkenőmentes átállását.

Az ügyfeleknek az eladással kapcsolatban semmiféle teendőjük sincs. A tulajdonosváltás nem befolyásolja a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásainak rendszerét, illetve a magyarlakta településeken az anyanyelven történő kiszolgálás lehetőségét sem.

Forrás: bumm.sk, napi.hu


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek