A délvidéki Lurkóházaknak vittek adományt

Ötszáz kilogramm súlyú és hozzávetőleg ezer euró értékű adománnyal járult hozzá a Délvidéken élő, szegény sorsú magyar gyermekek szebb karácsonyához a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

A szervezet felajánlását még az ünnep előtt sikerült célba juttatni a Poverello Alapítvány által fenntartott, hajdújárási Lurkóházba. A magyar kormány a külhoni magyar gyerekek évének nyilvánította az idei évet, ezért gyűjtött adományokat határon túli gyermekeknek a kormányhivatal.

A hajdújárási székhelyű Poverello Alapítvány ferences szellemiségű non-profit szervezet, a kuratórium elnöke dr. Harmath Károly ferences rendi atya. Az általuk fenntartott Lurkóházak mélyszegénységben élő magyar családok gyermekeit karolják fel. Az alapítvány munkatársai, önkéntesei és adakozói napközbeni gondoskodást nyújtanak 60-80, elsősorban alsó tagozatos gyermeknek. A kicsik a Lurkóházban étkeznek és tisztálkodnak, itt kapnak tiszta ruhát, cipőt, iskolába viszik őket, házi feladatot készítenek velük, fejlesztik a tanulási nehézséggel küzdőket és a tehetségeseket egyaránt.

A kormányhivatal munkatársai olyan dolgokat gyűjtöttek nekik, amelyekre a Lurkóházakban a mindennapi ellátáshoz szükség van: tartós élelmiszert, tisztálkodó- illetve tisztítószereket, jó állapotú gyermekruhákat, cipőket, még használható tanfelszereléseket, könyvet és játékot. A hivatalban két hét alatt összegyűjtött nagy mennyiségű adományt advent utolsó hetében adta át dr. Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője Hajdújáráson. Pletl Regina és Kádár Erzsébet, az alapítvány munkatársai örömmel fogadták a kormányhivatal ajándékát, amely segítséget jelent a Lurkóházak által támogatott 60 gyermek mindennapjainak szebbé tételéhez.

Ez volt a célja annak az adventi jótékonysági estnek is, amelyet Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa szervezett. Csallóközi Eszter főkonzul a rendezvényen dr. Mikecz Péter főigazgatónak megköszönte a Csongrád Megyei Kormányhivatal ajándékát,amely gazdagította az esemény bevételét. Az ott felajánlott, rekord összegű támogatással – mintegy 800.000 dinár (2,3 millió forint) pénzadománnyal – együtt a hivatal is hozzájárult a Lurkóházas gyerekek egész éves ellátáshoz.

Csongrád Megyei Kormányhivatal

Nyitókép Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata


Hasonló cikkek