A denevérekre is figyeltek a piarista kollégium felújításánál

Tetőtől az alapzatig mindenhez hozzányúltak.

Befejeződtek a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Középiskolai Piarista Kollégium külső felújítási munkái, a Piarista Rend Magyar Tartománya több mint 330 millió forint támogatásból valósította meg a projektet – közölte a piarista tartományfőnökség az MTI-vel. Azt írták, a műemléki épület eredetileg a XVII. században épült és pálos kolostor volt, renoválása a Széchenyi 2020 program keretében, uniós és magyarországi költségvetési forrásból valósulhatott meg.

Ennek során felújították az épület tetőszerkezetét, kicserélték a homlokzati és udvari nyílászárókat, megújult az épület külső homlokzata. Emellett megtörtént a falak utólagos vízszigetelése, valamint a padlásfödém hőszigetelése is. A kivitelezés mintegy másfél évig tartott és 2021. február végén zárult le.

A felújítás során fokozott figyelmet kaptak a padlástér lakói, a védett denevérek is. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága közreműködésével az épületlakó denevérek nyugalmát egy védelmi háló kialakításával biztosították – áll a közleményben.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek