A Fehér Ház új szóvivője őszinteséget ígért első sajtótájékoztatóján

 Első sajtótájékoztatóján, pénteken a Fehér Ház új szóvivője, Kayleigh McEnany őszinteséget ígért.

    “Soha nem fogok hazudni, ezt megígérhetem” – fogalmazott McEnany. A 32 éves szóvivőnő ugyanakkor nem kötelezte el magát amellett, hogy naponta tart sajtókonferenciát a Fehér Házban.

McEnany az idén áprilisban Stephanie Grishamet váltotta a szóvivői poszton. Grisham 2019 júliusa óta volt az elnöki hivatal szóvivője, de soha nem tartott sajtóértekezletet. Korábban a first lady, Melania Trump kommunikációs vezetője volt, és áprilisban visszatért a first lady hivatalába.     Az új szóvivő korábban a Fox televízió egyik producere volt, majd feltűnt a CNN hírtelevízióban is, ahol szakértőként rendszerint Donald Trump álláspontját védelmezte, 2017-ben pedig kinevezték a Republikánus Országos Bizottság (RNC – a párt vezető szerve) szóvivőjének. Amerikai politikai és sajtóberkekben rendkívül felkészült, harcias és szókimondó személyként tartják számon.

A pénteki “szűzbeszéd-konferencián” értelemszerűen a járvánnyal kapcsolatos kérdések voltak napirenden. Az egyik újságíró például Donald Trump azon korábbi Twitter-bejegyzéseit firtatta, amelyekben az amerikai elnök a michigani kormányzó ellen és Michigan újraindítása mellett tüntetőkkel rokonszenvezett. Sajtójelentések szerint egyes tüntetőknél fegyver is volt.
“Az elnök általában véve arra utalt, hogy ebben az országban az alkotmány biztosítja a jogot a tüntetéshez, s ezt mindnyájan sokra tartjuk” – fogalmazott McEnany. Leszögezte azonban, hogy “a tüntetés alkotmányos jog, de a törvényesség keretein belül. Az elnök mindenkit arra bátorít, hogy a törvény keretei között protestáljon, de egyúttal tartsa be a társadalmi elkülönülésre vonatkozó rendelkezéseket” – mondta az új szóvivő.

 


Hasonló cikkek